Укупно приказа странице

субота, 23. фебруар 2013.

"Здрава" Кола пића...


Замислите само наслове у новинама:

КОЛА ПИЋА СЕ ПОВЛАЧЕ ИЗ ПРОДАЈЕ ЗБОГ ВЕЛИКЕ КОЛИЧИНЕ ТОКСИНА И ОПАСНОСТИ ПО ЗДРАВЉЕ ЉУДИ!!! Или
 КОКА КОЛА ПИЋЕ ЗА ГЕНОЦИД! (Фанта, Пепси Маx, Сприте, Кока-Кола…)

ШТА СВЕ УЛАЗИ У САСТАВ ОВОГ ПОПУЛАРНОГ ПИЋА
(избор од 28 “тајних”састојака -кокаин је из састојака Кока-Коле избачен пре више од 100 година зато што није био потребан, постојали су други састојци који су обављали исту функцију као кокаин. ) :
1. Фенилаланин (PHENYLANINE) - Утиче на лучење серотонина (хормон задовољства) који изазива зависност!
2. Фосфорна киселина (PHOSPHORIC acid) - Е338 - Смањује густину костију, јер везује калцијум и магнезијум и ствара соли које се не апсобују. Такође изазива болести бубрега, као и стварање камена!
3. Натријум цикламат (SODIUM CYCLAMATE) - Е952 - Вештачки заслађивач који је 1969.год. забрањен, јер је откривено да формира канцерогену материју у организму!
4. Ацесулфам (Acesulfame potassium) - Е950 - Вештачки заслађивач за који се тврди да није довољно тестиран пре пуштања у употребу и за који се сумња да је канцероген!
5. Аспартам (ASPARTAME) - Е951 - Сумња се да је штетан за мозак и да изазива тумор.
6. Кофеин (CAFFEINE) - О кофеину сви мање-више знају, изазива зависност
7. Натријум цитрат (SODIUM CITRATE/TRISODIUM CITRATE) - Овај "регулатор" укуса је уствари АНЕСТЕТИК (за језик) и антикоагулант!
(Могу мислити какав је укус Коле без њега?!)
8. Натријум бензоат (SODIUM BENZOATE) - Е211 -конзерванс, који може да реагује са Витамином Ц и формира Бензен, чија су канцерогена својства позната. Такође утврђено је да ова хемикалија изазива ћелијско оштећење, јер утиче на ДНК митохондрије! 2007.год. је откривено да натријум бензоат (Е211) изазива хиперактивност и смањење интелигенције код деце! Према овим истраживањима ИQ опада и до 5.5 поена!!! У Кока-Коли су изјавили да це обуставити употребу Е211 "чим се пронађе адекватна замена!"
 Научници с Универзитета у SHEFFIELDU открили су да конзерванс Е211 - који се налази у пићима као што су Фанта,Pepsi, Пепси Маx, Сприте, Coca-Cola и сл.- има могућност "искључивања" кључних дијелова ДНА. Тај проблем, обично повезан са старењем и алкохолизмом, може узроковати цирозу јетре и дегенеративне болести као што је Паркинсонова. Конзерванс Е211 природно постоји у бобичастом воћу, али се у газирана пића додаје у неприродно великим количинама како би се спријечило њихово згушњавање.
СРБИЈА је веома демократска земља и сме да је трује свако …А сироти амерички фармацеути ,и хемичари а и наши лекари и гробари треба да живе од нечега … ваљда…


Од прехрамбених адитива кока-кола садржи:
ćirilicom:
фенилаланин,
фосфорна киселина - е338,
натријум цикламат - е952,
ацесулфам к - е950,
аспартам - е951,
натријум цитрат и
натријум бензоат - е211.



+
Тајни састојак Кока-коле...
+
+шећер 100 грама/литар
+
алкохол 236 милилитара,
поморанџино уље 20 капи,
лимуново уље 30 капи,
уље орашчића 10 капи,
уље коријандера 5 капи,
уље цвијета Цитрус вулгарис 10 капи,
уље цимета 10 капи.

Вештачки заслађивачи и ГМО шећер

 

Поред све муке и зависности коју нам ово, најпопуларније пиће, доноси, у новјије доба имамо проблем и са заслађивачима који су због профита ГМО.

Да би Кока-Кола била јефтинија, уместо шећера се користи тешко сварљиви високо фруктозни кукурузни сируп (high fructose corn syrup – HFCS) који се добија од генетски модификованог (ГМО) шећера. У свету се врши велики притисак на Кока-Колу да је етикетира као ГМО. Аспартам је такође још један заслађивач који је ГМО, а производи се уз помоћ ГМО бактерије.

Многе студије ХФЦС доводе у везу са тешким оболењем дијабетесом типа 2. Истраживачи са Унивезитета Оxфорд су дошли до заклучка да је дијабетес типа 2 за 20% заступљенији у земљама у којима се користи ХФЦС у храни и пићима.

Средство за бојење Кока-Коле 4-MEI (metilimidazol) је канцерогено

Средство за бојење 4-МЕИ (метилимидазол) је у калифорнији стављено на листу канцерогених производа тако да ће Кока кола и Пепси морати да мењају рецепт. То јест да уклоне састојак 4-МЕИ који се поред ових пића налази и у соја сосесевима и неким врстама пива. Тестирања на животињама су показала да ово средство може потенцијално да буде канцерогено и да изазове тешка обољења, као што су рак плућа, рак јетре, леукемија…

У Индији пољопривредници користе кока колу уместо пестицида за своје усеве, јер је јефтин и ефикасан производ.

Ако боље размислите, запитајте се зашто је рецептура кока коле тајна и зашто нико до сад није успео да копира формулу. Тренутно само два човека на свету зна целу формулу, и никад не путују истим авионом. Тајна се чува.

Нема коментара:

Постави коментар