Укупно приказа странице

субота, 2. март 2013.

Шта чека Србију - Отац Тадеј и Отац Гаврило




ОТАЦ ТАДЕЈ И ОТАЦ ГАВРИЛО
О времену које долази...



страц Тадеј Витовнички


          Сви људи су помало знатижељни да сазнају шта их чека у будућности и да ли овој напаћеној земљи иду боља времена...Ја сам давно нашао ова пророчанства наших великих и познатих духовника.и сачувао...Верујем да ће некога интересовати како су видели Нашу будућност. Доста тога се већ остварило, а доста је тек пред нама...(ово су само неки делови, а постоје и књиге о њиховим казивањима)

Свети српски пророк и велики боговидац, испосник и утешитељ народа српскога, страц Тадеј Витовнички, који се упокојио 2004 године, оставио је за собом многа пророчанства о Србима, о Црној Гори, о Косову, о Босни и Херцеговини, о многим људима и догађајима који ће се ускоро збити.
За Косово је рекао још пре 8 година: "Шиптари ће прогласити независност. Али, то ће бити противправно и битно је само да српски политичари никада то не потпишу. Једног дана, после великих страдања у које ће упасти Србија и читав српски народ, због богоодступништва српских властодржаца али и једног дела народа, ипак ће доћи до уједињења највећег дела Срба. Србија ће се ослободити и ДОС владара. (чију политику старац Тадеј није симпатисао). И Америка и Запад ће Србе поновно гонити. Ипак, после великих српских страдања (ово је говорио после 1999), изненада, Америка и Запад ће доживети страховити пораз, па ће се сва њихова војска повући са Косова. Тада ће Срби, за веома кратко време ослободити своју духовну колевку. И Шиптара више никада тамо неће бити. Ни једнога." Понављам, ово је страц Тадеј говорио јо пре 8 година.
Још неколико пророчанстава старца Тадеја.
Говорио је да ће Црна Гора да се одцепи и постане независна. Такође је говорио да ће удар на српски језик бити силан у Црној Гори и да ће безбожна власт ударити и на Српску Цркву.
Неки људи који су били код њега доста често испричали су ми да је рекао да ће у Црној Гори у једном тренутку почети грађански рат, а на крају и рат са Шиптарима.
Једном човеку из Никшића који је стално ишао код старца Тадеја рекао је да не купује стан у Никшићу јер још није право време, и да Црна Гора ускоро постаје независна те да ће за Србе бити веома тешко.
Ипак, опет је рекао да ће Срби на крају, после великих страдања победити, али да ће цена победе бити веома велика.
Највећи удар биће на СПЦ у ЦРној Гори и Митрополију на Цетињу.
На крају, како је говорио старац Тадеј, Црну Гору ће мирити људи из Србије, и она ће на крају поново ући у састав јединствене српске државе.
Чак је говорио да ће и мошти Светог Василија Острошког једно време морати да буду пребачене из Острога на сигурније место. Толико ће бити тешко у једном тренутку.
Рекао је да ће Мила Ђукановића убити сами Црногорци, око њега, и да ће у грађанском рату у Црној Гори бити жртава.
Најопаснији и најжешћи ударац ипак ће на крају доћи од Шиптара који ће напасти Црну Гору. Страдања ће бити велика, али коначна победа ипак на страни Срба из Црне Горе. Тако сам слушао од других да је говорио старац Тадеј о будућности Црне Горе, а очигледно је да су се неке ствари већ и догодиле.
http://www.pogledi.co.yu/diskusije/viewtopic.php?t=9583
Старац Тадеј није говорио временски потпуно прецизно, али довољно прецизно јесте говорио.
Наиме он је говорио да ће Црна Гора на референдуму да се одцепи од Србије и постане независна, и то ускоро. И погодио је.
Он се упокојио 2004 а 2006 је Црна Гора постала независна.
Тако је говорио и да ће Косово постати противправно независно, али да то није толико важно, колко је важно да ми никада не потпишемо ту независност и да се покајемо за неке старе српске грехе које и сада понављамо.
Говорио је да су ти греси пре свега, нецрквеност, чедоморства, псовке, спиритизам, сујеверја, разврат, прељубе, неверства супружника једно другоме, не држање постова, не држање молитве, содомија, погрешно васпитавање деце, непослушност и пркос деце према родитељима, ...
Говорио је и да ће Америка ускоро пући као балон, и да ће тек после краха Америке, Запада и НАТО, Срби да ослободе Косово, јер ће се НАТО повући са Косова пре тога, и Шиптари ће бити страховито брзо поражени, тако да више неће бити ни једног Шиптара на Косову.
Што је трагично, рекао је да ће Срби да се врате Богу тек после жестоког страдања, и да ће Запад поново и војно ратовати против Србије.
Био је отворено против политике ДОС по многим питањима, и говорио је да су многи у ДОС отворени антисрби и несрби, који уништавају Србију.
Говорио је да ће и Војводина да крене путем сепаратизма, уз помоћ Запада, и да ће у Војводини и Београду бити најтеже, а најсигурније у Централној Србији.
Што се тиче Срба у Републици Српској старац је рекао да ћр се и они на крају, после ослобођења Косова, Црне Горе и Војводине, придружити уједињеној српској држави.
А ево и још једног пророштва које је једном Никшићанину Р.К. рекао лично старац Тадеј.
Овај Никшићанин, је отишао код старца сав престављен јер је сањао неки веома упечатљив сан, где је видео пренос моштију Светог Василија из Острога на једно скрито место (тачно знам и које али због антисрба у ЦГ нећу рећи). Био је велики збег народа, на хиљаде људи, аон види себе у сну како заједно са неким својим пријатељима чува Свети Ћивот Светог Василија Острошког.
Када је питао старца дал је то неки истинити сан, или демонска обмана, старац му је благо рекао: "Заиста ће доћи ти страшни дани у Црној Гори, када ће се и народ и Светац Василије морати повлачити на сигурно место. И заиста ћеш и ти бити чувар Светог Ћивота. Тачно је и навео место где ће бити збег народа српскога и где ће се једно време чувати мошти Светог Василија Острошког.
Истом Никшићанину је страц рекао да не купује стан у Никшићу, јер ће ускоро да дође до великих разарања града и несигурних времена.
И чуо сам да је говорио да Европском Унијом управља сам Сатана.
Питали су га људи како старче. Он им је рекао следеће: "У једној кружној просторији окупе се највећи капиталисти из Европе и њихови политичари који их слушају, и они заједно директно призивају Сатану. Та просторија је у скоро потпуном мраку. Сатана им стално директно даје упуства. Чак им отворено Сатана каже - Док не укинете Православље и док се не прекине Света Литургија ја нећу моћи да успоставим своју власт у читавом свету"
И они зато и нападају најнепослушније православне народе Србе и Русе. Ту је највише Светих Литургија. То је главни разлог зашто гоне Србе и Србију, јер смо још увек у једном делу Христови.
Много је старац волео Русе и говорио је да они имају велики дар покајања каквог код Срба ретко има. Говорио је да се треба стално молити, бити смирен и добар, волети ближње, бити послушан родитељима и у мислима ... Први духовник у манастиру му је био Рус који се звао Амвросије, у манастиру Миљково крај Мораве.
Биће много опасно, у једном тренутку доћи ће до скоро тоталног краха Србије, биће пуно страдања, али понављам, после свега доћи ће до уједињења Србије, Републике Српске и Црне Горе. Косово ће бити без Шиптара. То је често понављао страц Тадеј.
Никад немојте да тражите датуме. У Светом писму постоје многи случајеви кад је нека одлука Божија одложена или промењена, због покајања или исправљења живота. Рецимо део о пророштву кад су Ниневљани чули страшно пророштво о њиховој горкој судбини од стране Јоне пророка ако се не варам, па су се посипали пепелом по глави у покајању и Бог је свој гнев од њих одвратио.
Битно је из свега овога знати да су људи који ће све зло ово донети већ рођени као и људи који ће се борити против њих. Сутра или за 10 - 20 - 30 година? Зар то све не дође и прође као трен?
Сад сам се сетио да је старац Тадеј такође говорио да се не купују куће поред великих река, и да треба улагати у некретнине, у куповину земље и објеката у Србији, пре свега Централној.
Поготово је говорио да се избегава куповина кућа у Војводини и Београду, а ако већ неко хоће да купи кућу или стан у Београду да то не буде у центру, а ни поред Саве и Дунава, већ мало ка периферији и даље од великих река. Зашто? Не знам.
Саветовао је свим гастабајтерима да улажу у некретнине у Централној Србији, и да не држе новац у банкама, јер ће им то преко ноћи пропасти, кад на берзама дође до хаоса.
Све што вам остане у банкама, говорио је страц, пропашће вам.
Поготово је то саветовао Србима у Америци, да не гомилају новац, већ да се купују некретнине и улаже у Централну Србију, јер ће им пропасти ако им остане у банкама.
Никада није подржавао политику ДОС, назвавши је антисрпском.
Говорио је и о курсу динара, рекавши да се он држи на нереалном нивоу, и да се повлачи свеж новац из оптицаја, само да би српска привреда била без крвотока, јер је привреда без довољно новца, као човек без довољно крви.
Чак је веома добро познавао медицину и могао је сатима да вам прича детаље људске анатомије и функционисања људског организма.
Стварно је био чудесан и свестран човек.
Поготово је говорио да се избегава куповина кућа у Војводини и Београду, а ако већ неко хоће да купи кућу или стан у Београду да то не буде у центру, а ни поред Саве и Дунава, већ мало ка периферији и даље од великих река. Зашто? Не знам
Старац Гаврило је то објаснио зашто:
Пола Београда биће поплављено а пола ће се урушити сам од себе јер је подкопан некаквим тунелима. А и друга ће га невоља снаћи. Људи неће смети ни улицом слободно шетати. Страх за своје животе ће осећати. Кад су га питали: Па како оче? Зашто? Не знам рекао је, само видим колоне људи како излазе из Београда, немојте тамо ићи и будућност почињати, мораћете бежати из њега. Ја сам недавно чуо. Заиста не смем да се закунем да је то тачно, али и да је тачно то вам нико неће признати. Чуо сам да је храм Светог Саве почео да тоне. Такође опште је познато да Нови Београд сваке године "потоне" за мало. То ће вам свако рећи.
www.pogledi.co.yu


† Otac Tadej o kraju sveta † (živi snimak)



Остаће само 5 владика верних Христу!




Старац Гаврило многострадални



Најопаснија су предсказања до којих човек хоће да дође неким својим закључивањем, својим методама помоћу палог разума.

 02.06.2008

+++

Тако стоје ствари када је у питању нумерологија, астрологија, тарот, нека математичка израчунавања Светог Писма попут Њутна, и остало. Такви наступи нису плод смирења него радозналости, зато такав пут ако се укорени као навика води у пропаст неминовно.

Права предсказања су само Светим Духом, који делује кроз људе и открива када је то потребно за спасењ душа наших. Таква су пророчаства у Светом Писму, и пророчанства Духоносних светих отаца и стараца подвижника православља.

Што се тиче тог предсказања старца Гаврила, видећемо ако Бог да, можда је и боље да га ми не дочекамо. Старац говори о расколу у Цркви, подели на светоосавску ону која остаје верна Христу и расколничку, која ради за екуменисте и Ватикан. Још говори да ће бити 5 владика који че остати на правом путу, да ће Србија тек доживети страшно страдање и да ће Београд бити разорен. Кад погледамо шта нам време доноси, који су плодови овог нашег времена, видећемо да се пророчанства старца Гаврила врло лако могу остварити ако овако остане, и не дође до јаког покајања међу народом и клирицима. Већ можемо наслутити 5 владика који би да у овом тренутку дође до раскола остали верни Богу.

Ја претпостављам да су то владике Артемије, Јефрем, Никанор, Василије сремски и Милутин ваљевски.

Широм Србије и поред буђења вере у народа, још уек више влада невера него вера, трка за материјалним богатствима, светском славом и влашћу, и гази се преко лешева код нас у Србији само да се дође до подлог циља. Још видимо да према догађањима у Цркви да је раскол на помолу, да је питање дана када ће се догодити, јер епископи су подељени више него икад, а новотарци само чекају да поставе свог патријарха на чело и да крену да распарчаваљем епархија, умножавањем екуменских епископа, и кончано стицања већине на сабору, када одмах на дневни ред стављају увођење новог календара, признавање папе, скраћење литургије, укидањ поста, покајања, укидање монаштва, изобличавање причешћа од тела и крви Христове до символа, и других гадости.

Још видимо да је и Београд стециште свакокг зла у Србији како световног тако и овог духовног. Тамо је највећа концентрација екумениста и ватиканиста, погубног учења и извртања јеванђеља и хуле на Бога и свете Оце. Тамо је и стјециште европског еротизма плодова (сексуалне револуције), култа забаве, идолског обожавања људи, блуда, содомије, лицемјера, зеленаштва, земне славе, властољубља, за државу и народ погубно политиканства и то поданичког европског типа и још многа друга сагрешења која као појединци и чинимо на штету народа и српства.

И кад узмемом, све то, абортусе, продају земље и материјалних добара страницма, издају земље по питању Косова, млакост појединих људи за такво важно питање, уништење војске, школства, добровољно потчињавање себе и својих душа глобалном великом брату и његовом контролисаном поретку, заиста пророчанства старца Гаврила изгледају све више извесна. Јер како ће се њива која је зарасла у коров и камење немаром оних који је користе, очистити, него ватром и мацолом? Остаје нам да себе исправљамо и молимо Богу да нас држи на своме спасоносноме путу, а остало ће Он уредити, ако то заслужимо својим покајањем.


извор: православни форум ИХТУС






Ко жели нешто више да сазна о пророчанствима Оца Тадеја и оца Гаврила нека пронађе књигу- Шта ће скоро бити (Otac Tadej i Drugi Sveci Sta Ce Skoro Biti –Ваљево 2004)
 filmovi :
film duhovnici :Otac Tadej
Starac Gavrilo - u susret Carstvu!

допуна 07.10.2015


      Ево једне допуне овог поста из књиге "Монах Гаврило пророк последњих времена":

     Желим да са вама поделим речи оца Гаврила монаха који је се упокојио 1999. године у својој 99.години живота. Прозорљиви старац, веома поштован од стране светог владике Николаја Велимировића, прорекао је распад СФРЈ, ужасе рата, бомбардовање Србије и умешаност Ватикана у проливање српске крви.

Многи су се смејали старцу и нису веровали а многи се сада чудом чуде. Верујем да ће се и сада то исто поновити али ово остављам за оне које ће срцем примити изложено како се неби смућивали због НЕВОЉА КОЈЕ ЈОШ НИСУ НИ ПОЧЕЛЕ!
 УЗЕЋЕ НАМ КОСОВО, САНЏАК, ВОЈВОДИНУ, БЕОГРАД ЋЕ ПОЛА ПОТОНУТИ А ПОЛА СЕ УРУШИТИ У ИСКОПИНЕ ПОД ЊИМ. НОВА ПРЕСТОНИЦА СРБИЈЕ БИЋЕ КРУШЕВАЦ ГДЕ ЋЕ БИТИ КРУНИСАН СРПСКИ ЦАР ИЗ РУКЕ РУСКОГ ЦАРА.

Али ево детаљније његових речи а све то из књиге "Монах Гаврило пророк последњих времена"

.....Београд више нема Благослов да буде престоница. Над њим је сивило и беда. Због грехова, мита и корупције, безакоња, секти и неморала.
Престоница ће бити Крушевац, тамо ће се Цар крунисати, и то потомак НЕМАЊИЋА, НИКО ДРУГИ НЕЋЕ БИТИ.
Београд ће бити разрушен, део града ће потањати. Видим колоне људи како напуштју тај град, беже. Немојте тамо ићи и будућност започињати, МОРАЋЕТЕ БЕЖАТИ ИЗ ЊЕГА. Тамо ће бити опасно улицом проћи, страх ће људи за своје животе осећати. ТРЕБА СВЕ СВЕТИЊЕ И ВАЖНЕ ИСТОРИЈСКЕ КЊИГЕ склонити из његових зграда.
( На питање присутних, па како оче, што? ) отац би одговарао:
видим само рушевине од њега, нема ништа, а и саме ће се неке куће урушавати. Њега поткопавају неке але, животиње које иду кроз оне римске бунаре и праве ходнике испод и саме ће се зграде рушити и падати, јер су поткопане а и друга ће га невоља порушити.

Због греха, неки у њему се богате, у луксузу живе а неки немају ни деци хлеба, морају од неморала да живе. А и због другог безакоња.
Пролиће се крв у Скупштини, народ ће се побунити, грађански рат ће кренути и одатле ће се и на друге градове пренети. И Јованачка ће река крвава тећи. Народ ће бити подељен, власти ће решавати пером, али ништа од тога неће бити.

..."Тада ће Србију распарчати на делове. ОЦЕПИЋЕ ВОЈВОДИНУ, И КОСОВО, И САНЏАК И ЦРНА ГОРА ЋЕ ДЕЛОМ АЛБАНИЈА БИТИ ЊИМА ЋЕ БИТИ ДАНА ДАЋЕ СЕ ЊИНОМ НАРОДУ, АЛБАНЦИМА, ШИПТАРИМА, на коришћење, наши неће смети тамо ни живети. И тамо ће наше светиње рушити. А свет ће их подржавати ИСТИ ОНИ КОЈИ СУ НАС БОМБАРДОВАЛИ. УЗЕЋЕ НАМ ВОЈВОДИНУ, ПРОДАВАЋЕ РАВНИЦЕ, ТАДА КАД ВИШЕ БЕОГРАД НЕ БУДЕ ПРЕСТОНИЦА, ОНДА ЋЕ СВАК ЗА СЕБЕ ПОСЕБНО ЖИВЕТИ, СВАК ПОСЕБНО.
Тада ће се туђини питати, они су то и замислили али НАРОД ЋЕ СЕ ПОБУНИТИ. ТАДА ЋЕ У ЗЕМЉИ БИТИ ГЛАДИ, МУКЕ, БОЛЕСТИ ЋЕ НЕКЕ ХАРАТИ, УМИРАЋЕ НАРОД ТАКВОМ БРЗИНОМ ДА НЕЋЕ СВЕШТЕНИЦИ ДА ГА САХРАЊУЈУ. Људи ће се разредити, у селима поготову. Имаће да пешаче један до другог да се нађу и попричају. И воде здраве за пиће неће имати, само у брдима и планинама. БИЋЕ СЕ ЉУДИ НА ИЗВОРИМА ИЗВОРИМА ДА НА РЕД ЗА ВОДУ ДОЂУ.
Из градова ће људи бежати, и то у колонама, неће имати од чега живети, посла неће бити, фабрике неће радити, а дугове држави неће имати од чега намирити. Неће имати људи ни хлеб чиме да купе. А ПОРЕЗИ ЋЕ БИТИ НА СВЕ ШТО ИМАЈУ. МНОГИ ЋЕ СЕ ПОБУНИТИ, ГРАЂАНСКИ РАТ ЋЕ ИЗБИТИ.

Биће тада и велико отпадништво, ко год не буде примио срцем веру православну, повероваће разним обманама и вероваће лоповима и лажовима, ВЕРОВАЋЕ ЛАЖНИМ ОБЕЋАЊИМА СТРАНИХ ВЛАДАРА, а од тога ништа имати неће. Многи ће тражити своја огњишта, али неће моћи од корова да препознају од корова које је њино имање.

Једном приликом сестра Павла улази код оца у собу да му наложи ватру, а отац јој говори знаком руком да не говори ништа. Мама наложи ватру, и тихо изађе из собе. После тога мама је поново ушла у собу, а отац јој је рекао:
Знаш што сам ти рекао малочас кад си ушла да не причамо?
Управо су ми били у посети три светитеља, свети Антоније, свети Петар Атонски и свети Петар Коришки са још монаха пуно. Рекли су ми да ће велико страдање да задеси Србију.
Мама каже да је тада кад је ушла у собу, у соби све мирисао тамјан, као најлепше миро, миро светитеља.
…Велика ће невоља са запада доћи и ударити на нас Хришћане. Врани се небо од оних што се не помињу, иду да муче Србе.
Крв тече потоцима, мученика, деце ће много са земље на небо отићи. Али ето пуни Бог Рај мученицима. Многи су се женили муслиманкама, или за муслимане удавале, и скрнавили себе, многи бракови нису венчани, многи нису крштени, али у својој ће се крви крстити, да би се спасли на дан Суда.
Ужас предстоји Србима који тамо живе, гину, муче их, у колонама ће бежати са огњишта својих, за Србе тамо више неће бити места да живе.
Југославија ће се распасти, Папа их све наговара и преговара, само да се Србин прогна, уговара рат на нас православне, он их саветује како Србина да намуче. Од њега ће зло потећи и од других сила земаљских. Много ће војске изгинути, видим логоре, поново муче народ а мислио сам да то више никад неће смети тако да се иживљавају….
Видим колоне народа како беже. КОЈИ БУДУ ВЛАДИКЕ ИШЛЕ ЊЕМУ ПАПИ ДА СЕ ПОКЛОНЕ ИЛИ БИЛО ЗАШТО ДА ГА ЗАМОЛЕ, ВЕЛИКУ ЋЕ НЕВОЉУ НА СЕБЕ НАВУЋИ И НЕМИР ИМАТИ И ДОЖИВЕТИ.
Нема шта код њега да се тражи. Папа оне, који Хришћане муче и Србе ниште, свецима проглашава. ТРАЖИЋЕ У БЕОГРАД ДА ДОЂЕ, АЛИ ЋЕ СЕ НАРОД УСПРОТИВИТИ, АКО И ДОЂЕ НИШТА НЕЋЕ ВАЉАТИ, ВЕЛИКА ЋЕ СЕ КРВ ПРОЛИТИ, ТО ЋЕ УЗРОКОВАТИ ВЕЛИКИ ГРАЂАНСКИ РАТ У СРБИЈИ И ОПЕТ ЋЕ СЕ СТРАНЕ СИЛЕ УМЕШАТИ. И ПАПУ ЧЕКА НЕВОЉА АКО ДОЂЕ, ПИТАЊЕ ЈЕ ДАЛИ ЋЕ СЕ ИЗВУЋИ, НАРОД ЋЕ СЕ ПОБУНИТИ И СВАЂА ЋЕ БИТИ ВЕЛИКА, УМЕШАЋЕ СЕ И ДРЖАВНИЦИ И ЦРКВЕНИ ЉУДИ. КРВ ЋЕ СЕ У СКУПШТИНИ ПРОЛИТИ.
Народ ће се покренути, своје ближње изгинуле и нестале помињаће. Опет ће потоци крви тећи. НЕМИР ЋЕ СЕ НА ЦЕЛУ СРБИЈУ ПРЕНЕТИ. АЛИ ЋЕ СРБИЈА БИТИ МАЊА НЕГО ШТО ЈЕ БИЛА. И ЊУ ЋЕ РАСПАРЧАТИ.
Већ су силници и карте нових граница нацртали, само их крију.
Али народ је крив, навукао је гнев Божији на себе, Бога је оставио, нити пости, нити се како треба Богу моли, у ЦРКВУ ИДУ А ПРАВДУ БОЖИЈУ НЕ ТВОРЕ. Закон погазио, нити се о спасењу брине а деца јадна посрћу у неморал и дрогу…..
( …велики део о народним гресима…)

О БЕОГРАДУ:

Видео сам Београд све у сивилу и беди, он нема више Благослова да буде престоница. Због мита, корупције, безакоња, секти и неморала. На власти седе људи огрезли у криминал и безакоње. «Онај» из пакла са роговима седи на челу и командује њима и учи их како да пљачкају, краду хлеб сиротињи, а они да се богате, али ће им ПРЕСЕСТИ. Гледаће како ће то што су другима отимали, како им се у часу руши. «Онај» седи на челу и њих је у ланце оковао и он им командује, његови су робови. Све један мимо другог говоре и не могу да се сложе и споразумеју, ко раздељени језици су. Решаваће пером много тога и писаће, али НЕЋЕ РЕШИТИ НИШТА. И друге земље ће се умешати, али добра донети неће. Видим велико отпадништво, и секте и врачари и надрилекари и лажни пророци ће се умножити. Велики неморал, у народу, мито и корупција, безакоње. У Београду народа много у неморалу живи. Силни се расипају у раскоши и вилама, возе скупа аута, а сиротиња ни хлеба нема деци да купи да их храни. Зло и наопако, велику ће невољу навући и гнев Божији што тако неправду творе…….

О ВЛАДИКАМА И ПАТРИЈАРХУ:

Видим многе владике старешине у ланце оковане, неке монахе, црквена лица а познајем их ЖИВИ СУ, ЈОШ СУ НА ЗЕМЉИ НЕ КАЈУ СЕ А ВЕЛИКУ НЕПРАВДУ ТВОРЕ. «ОНАЈ» ИХ ЈЕ ЖИВЕ ОКОВАО ДА ЊЕГОВУ ВОЉУ ВРШЕ.
НА ВЕСЕЛОГ ПАТРИЈАРХА КАО ЧАВКЕ ГАЧУ, ДА ОН СЛУША ЊИХ А НЕ ОНИ ЊЕГА. ДОСАДИШЕ МУ, ТЕРАЈУ ГА, ДА РАДИ СУПРОТНО ЊЕГОВОЈ ВОЉИ, А ТИМЕ И ГОСПОДА ЉУТЕ, И НЕ ЗНАЈУ ДА ИХ ПАТРИЈАРХ ГЛЕДА КАО ЛЕКАР СНИМАК. ВИДИ ИХ И ШТА МИСЛЕ И ШТА СМЕРАЈУ.
А и власти неће цркву за савет да питају. Мисле многи из власти да се парама може Рај купити, е па не може, код Бога протекције нема. Сав њихов нечисти новац који буду Цркви поклањали, да се покажу побожнима ватром ће горети. Богу њине паре не требају, јер су од сиротиње отимали, плате закинули, мајкама које су децу у рату изгубиле пензије недају, сиротиња и радници пиште, а они се туђим парама добротвори праве. Е па лаже и лопови пред Бога не могу. СВЕ ШТО СУ КОМУНИСТИ У СВОЈЕ ВРЕМЕ ГРАДИЛИ, ТО СЕ ПРЕД БОГОМ НЕЋЕ ВИДЕТИ, НИТИ БОГА САЧЕКАТИ, ДРУГИ ДОЛАЗАК ЊЕГОВ.

Један само мали део О КОСОВУ:

…..»Јао какав крвав Месец, све крв по њему, крв се лије, муслимани, шиптари, и друге вере су се удружиле и на Православље устали. Јао какво страдање предстоји, јој све крвави барјаци испод неба иду, носе их и војска велика на Косово одлази. Рат само што почео није, стиго је, на прагу је. Ено и оклопна возила нека, па авиони, бомбардоваће нас.(Ми смо стајале и слушале, ни померале се нисмо, где смо стале ту смо и остале слушајући оца шта говори, а ни помена није било тада о томе, нити смо ми имали телевизор, новине отац никад читао није, ништа, нити нам је ко од гостију причао да је тако нешто најављивано у медијима).
Али отац је наставио да прича кроз сузе, вратио се од прозора и сео на постељу, држао се рукама за главу, брисао сузе и понављао је…»готово је, Цркве на Косову само падају, руше их, пале, скрнаве. Крстове ломе, пале Светиње, монаштво убијају и народ, силују, народ гине, крв потоцима, лешеви и гробља свуда, наше Косово бити неће. Туђин ће њиме командовати и њиме газити, џабе ће наши гинути. Многе ће мајке закукати, ко за доба Светог Лазара. Цркве, ако и остане која, биће као музеји, којима ће туђини управљати, а на крововима ће се неке заставе туђе виорити. Јој треба све Светиње из тих Цркава изнети, склонити у Србији, у ове манастире да не пале и ниште. Многе неће мртве никада ни наћи. Србину више места доле нема. Све ће порушити, туђин ће све што је српско уништити. Мораће да беже са огњишта својих. Ето Србине казне Божије. Али ето Србин на Косову Светог Николу мрсно слави, сад се све мора крвљу платити. Праве свадбе, испраћаје у време поста, веру неки држе само ради реда. Док српкиња своју децу у утроби ништи, и рат својој деци објављује а шиптарка рађа и по десето и више деце. Ништа се немојте чудити, Срби своју побожност сачували нису.

JOШ ПРОРОШТВА О ВЛАДИКАМА

«Много владика и теолога у задње време неће се руководити по Божијем расуђивању, оним што је за народ корисно, већ по чулном, телесном, застраниће а и по наговору људи, угађаће им, биће ту и политичара и других са којима ће они пријатељства градити. Неће расуђивати по поукама Светих отаца, ВЕЋ СВОЈИМ ЗНАЊЕМ, КОРИСТЕЋИ НАДМЕНО ПОВЕРЕНУ ИМ ВЛАСТ, ДА НАМЕТНУ НЕКА СВОЈА ПРАВИЛА У ЦРКВИ: БИЛО О ПОСТУ ИЛИ НЕКЕК ДРУГЕ НОВОТАРИЈЕ, КОЈЕ ДО ТАДА НИКО ЧУО НИЈЕ, И ТОМЕ ЋЕ СЕ ЧУДИТИ МНОГИ. И НАРОД ЋЕ ТО САМ УВИДЕТИ, МНОГИ ЋЕ СЕ УСПРОТИВИТИ, (Газиместанци а?), ЈЕР ЋЕ ДУХОМ ОСЕТИТИ ДА ТО НЕШТО НИЈЕ У РЕДУ.
И ТАКО ПОНЕШЕНИ СВОЈОМ НАДМЕНОШЋУ И ГОРДОШЋУ, А КОРИСТЕЋИ ВЕЛИКИ ПОЛОЖАЈ И ВЛАСТ ПОВЕРЕНУ, МНОГЕ ЋЕ ПОГРЕШНЕ ПОТЕЗЕ ПОВЛАЧИТИ, многе ће наредбе нерасудне давати, да ће бити тешко да их подчињени послушају и да их прате. ОД ЊИНЕ ГОРДОСТИ ЈАВИЋЕ СЕ ПЛОД ЊИХОВИХ САМОВОЉНИХ ОДЛУКА (јер Бог се гордима противи а своје путеве њима не открива): многи ће се послови завршавати преко везе, угађањем грешницима непокајаним и огрезлим у криминал, који су своју имовину стекли на лоповски начин закидајући сиротињи, и тако ће у истим замкама бити са њима. Многе ће бринути владике о материјалном, а монаштво ће се осипати...

Otac Gavrilo o poslednjim vremenima / the end of times




1 коментар:

  1. Драга браћо Срби боримо се за Истину и Правду, без компромиса са противницима Истине и Правде. Уз Божју помоћ можда попбиједимо.

    ОдговориИзбриши